Разхвърляно 09

Какво по-подходящо място от кюпа с “разхвърляните”? Голяма каша е около мен, а пък всъщност не би трябвало. Няма видими външни причини — е, семейството ми има неприятен опит с крадци напоследък (то кой ли е “приятният”?), но нали сме живи и здрави…

Та да предупредя — лично ще е и ще е rant-аджийско. Доста яд и отчайване ми се събра, а и сушилнята до мен в кухнята шуми и загрява обстановката (преносно и буквално), така че ще е жега. Огин, рант, хейтърия!

Една е думичката — стрес. Това е, което не харесвам на града. Всъщност, като си помисля, май и извън града не ми допада, даже изобщо, защото представяте ли си колко е стресиращо да знаеш, че имаш неща за свършване в града, а да си щипнал някъде надалеч из баири и паланки? Ами стресиращо е, да :)

Намалява и желанието да се събирам с хора и да си махаме взаимно тревогите с приятни разговори. Не, желанието си го има, но само като си помисли човек колко е трудно първо да се чуеш с хората, после да си напаснете свободното време, че накрая и да се видите. А ми е омръзнало да се прибирам посред нощ с такси, само защото съм чакал час и половина маршрутката. Понеже, видите ли, било нормално №9 да е до 9 часа. Маршрутките са изверги — не че таксиджиите са цвете, де.

Мисълта ми е друга. Всичко е така нагласено, че да се върти в кръг — ходиш на работа, за да получаваш пари, с които се надяваш да започнеш свой бизнес, но няма как, защото ходиш на работа. Почиваш си през уикенда, за да имаш сили и ентусиазъм за семейството и приятелите, но няма как, защото идва понеделник и трябва да работиш, за да можеш да почиваш през уикенда. Погасяваш кредита към банката, за да може да ти намаляват вноските и да ти останат пари за харчене, но няма как, защото с тях трябва да погасяваш кредита към банката. Не спиш цяла нощ, за да си свършиш проектите и да имаш повече време за започване на свои, но няма как, защото не спиш по цели нощи и си уморен.

Тук някой от прехвърлилите 40-така и забравили съвсем младите си години се подсмихва, забравил какво е стрес и кръг, но му изшъткваме публично и той обещава да не ни тормози с поучения и вместо това отива в някой форум, където говорят за астрология и как се печелят ужасно много пари от Интернет само с правилна диета и редовни хороскопи. Майтапа настрана, има наистина такива хора…

Причината не е, че сме по-различни някак вътрешно или пък че сме мързеливи, да кажем. Ха, как заговорих изведнъж в множествено число… Причината е, че имаме много идеи, много малко време за осъществяването им и постоянен натиск отвсякъде “работи, работи, работи!” Какво да работя?!? Аха, имат предвид “ходи на работа, ходи на работа, ходи на работа!”. Някои хора бъркат двата щата.

За да не прозвучи всичко това прекалено смахнато напомням, че си е “разхвърляно”. А пък и още нещо… периодично и аз самият трябва да си напомням какво е “личен блог” и каква е разликата му с корпоративните сайтове. Никога не бих направил на блога си нещо толкова долно, като да го обърна на кампаниен сайт за посещения.

С други думи — това съм аз, такъв е и личният ми бележник. През повечето време нещата са си ОК, но понякога ми писва от всичко и ми избиват вентилите. Време за “разхвърляно“. Чисто обективно погледнато, справях се с работния стрес и неспането. Но това с разбиването на вилата и краденето на Нисана на баща ми ми дойде в повече.

Едно наспиване и едно успешно започване най-накрая на проект оправят нещата. Дано. Хм, аз си мислех, че ще е ако не друго, то поне сносен хейт, а като чета нагоре, доста сладко и леко съм го казал. Я да се поправя — майната й на работата, спете! Вярно, после няма парички, ама ко да праи човек…

5 thoughts on “Разхвърляно 09

  1. AlexStanev

    Ама разбира се, че има и приятни срещи с крадци. След подмяната на радиаторите в къщи ми останаха няколко подходящи железни тръби, със закривено коляно в единия край. С подобно средство така може да оребриш някой спипан апаш (или повече, зависи от момента на изненада), че резултатът може да се сравнява само с изпълнението на същото действие, но с винкел.

    Може да звучи крайно, но явно това ни остана.

  2. turin Post author

    Така си е, Алекс, така. Само дето има един неприятен страничен ефект — след това човек трябва да ги лежи като хора. А в затвора, нали знаеш — “в затвора попаднал на хора и станал човек” го има само при Вапцаров.

    Та не е крайно, само е непрактично в дългосрочен план.

    Да взема да си продължа тренировките по карате, дето ги спрях преди казармата ли… То не е лоша идея това. Ако не друго (то друго да не ни се случва), то поне агресията се избива като излишна енергия.

    Но пък не решава проблема с кражбите и официалната им ненаказаност.

  3. nname

    и аз съм на тоя хал със стреса, но си повтарям “бързай бавно” и “глупакът бърза, защото не знае къде отива”. в китай било неприлично да бързаш на публично място…

  4. lyd

    Ами аз ти пратих мейл, че и моето едно разхвърляно стана :)

  5. Lir Girl

    И аз съм на тоя хал със стреса, но си повтарям “бързай бавно” и “глупакът бърза, защото не знае къде отива”.В Китай било неприлично да бързаш на публично място…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *