1840

Debian този път закъсняват повече от нормалното. Имам предвид Debian Sid, а не “stable”, където причините за забавянето на новия код са ясни. Но толкова време след излизането на GNOME 2.24 все още да нямам възможност за пълна надстройка на средата, това е тъпо. Почти всичко е с версии за 2.24, но липсват няколко библиотеки. С KDE4 също е така, но там по-отскоро. XFce 4.6 – също. Лоша практика.

8 thoughts on “1840

  1. Краси

    [eagle@silver ~]$ uname -a
    Linux silver 2.6.28-ARCH #1 SMP PREEMPT Tue Mar 17 06:42:43 UTC 2009 i686Intel(R) Pentium(R) Dual CPU T3200 @ 2.00GHz GenuineIntel GNU/Linux

    Arch Linux е милиард пъти по-добър вариант от Debian. Вярно, че се инсталира с лека клизма, де…

    KDE 4.2.2 и всичко лети. Само дето леко ядрото изостава, но нямам намерение да компиля 2.6.29 от SVN ;)

    Ето предложение — мигрираш на Arch Linux, WordPress и си просто цар ;)

    Поздрави, Краси.

  2. turin Post author

    Ей, подривен елемент такъв! :) Аз Debian толкова време чаках навремето като студент да си сложа на домашния компютър. RedHat-ът не забиваше само в конзолата, а щом приятелката ми реши и изрови диск с Debian Slink като подарък, смятай ;) Това е първият ми диск с Debian, даже може би настолният ми Wishmaster е първоначално инсталиран с него някъде около 2000 или 2001г.

    Та как си представяш да изхвърля Debian? :P

    Между другото:

    yasen@rainmaker:~$ uname -a
    Linux rainmaker 2.6.29-1.slh.1-sidux-686 #1 SMP PREEMPT Fri Apr 3 00:17:49 UTC 2009 i686 GNU/Linux

    Щом ще си ги мерим :P Аз всъщност не се оплаквам от самата система. По-стабилно нещо от Sid за десктоп не съм ползвал (а съм ползвал доста неща, най-често на работа и не по мое желание). Имам предвид нещо, което да се обновява всеки ден или няколко пъти на ден. Не от тия, дето се инсталират (компилират, емърджват и т.н.) и след това са непроменливи половин година, примерно.

    Даже от горния ред си личи, че ползвам не само официалните хранилища, а и хранилището на Sidux. Ядрото ми е от тях.

    Всъщност, ако трябва да сме сериозни, явно има някакъв проблем с тия нови среди при пакетирането им за Дебиан. XFce 4.6 може би е съвсем нова, това разбираемо. KDE4 — айде също и то. Но за GNOME 2.24 ми е странно.

  3. turin Post author

    Всъщност то е ясен проблемът. Хора трябват, а ето аз примерно що не се навия най-накрая да се стегна и да почна да поддържам там пакети. Това е, трябва да се връща, аз все с тия преводи. От години ми стои в todo-то да стана DD. Не за чест и слава, а за мое удовлетворение. Пък може и да помогна с нещо. ;)

  4. Краси

    Моят Arch почти изцяло работи. Да де… все още си паля wlan0 с конзола, но все е нещо. Плюс това отдавна търся някой, на който да пусна един SSH и да пипне xorg вместо мен, щото ме мързи. Между другото — хикса (1.5) има някакви проблеми и хората с малко рам страдат сериозно. Това за сега не ми е проблем и не съм пуснал тестинг хранилищата, но да видим ;)

    Плюс това от pacman по-хубаво си няма :P

    Както казва Мими: “Shiny, shiny Arch” :D

    Поздрави, Краси.

  5. by-tor

    Явно нещата с gnome се забавиха около шумотевицата за излизането на lenny, но все пак наистина вече станаха май към 6 месеца от излизанео на гнома, а още не е импортиран напълно в sid. KDE4 вече е факт, даже гледах във форума на sidux инструкции за ъпгрейда от 3.5 към 4. Иначе ето една страница, на която ежедневно се обновява инфото за статуса на gnome 2.24 (отделните пакети) в Дебиан;)

    http://www.0d.be/debian/debian-gnome-2.24-status.html

  6. turin Post author

    KDE 4.2 влезе цялото в Sid. От GNOME 2.24 остава един (или може би два) пакета, XFce 4.6 също се спира от един-два пакета, иначе всичко друго е обновено. Даже от гномските неща виждам вече версии от 2.26.x :)

  7. turin Post author

    И GNOME 2.24 е в Debian Sid вече. Имам чувството, че някой ме следи от какво ще се оплача тук. :) Едно XFce 4.6, плийз? :P

  8. turin Post author

    XFce 4.6 в Debian Sid и пълното му обновяване също е възможно вече. Явно наистина някой ме чува… От ЦУМ, повтарям, от ЦУМ! :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *