1905

Търсих горивен филтър за Rover 200 и в първия магазин ми поискаха 28.90 лв. Филтърът изглеждаше приблизително като моя, но цената ми се видя неоправдано височка. Обиколих други магазини в Троян и в един голям на “Ботев” ми продадоха филтър “Champion L203” за 17.80 лв. По каталог уж точно за моя модел (Rover 200 1.4 16v 103bhp), но е по-дълъг и май няма да стане. Ще сверя размерите, за да го сменя.

2 thoughts on “1905

  1. turin Post author

    Естествено, че за такива дреболии няма да си водя колата в сервизи, да я пипат недоизтрезнели “майстори” – така де, аз хакер ли съм, или лукова глава ;) За по-пипкави неща – да, понякога трябва сервизно оборудване и специалисти. Но чак чист “карач” не ща да ставам. Колата не е само кормило и педали.

  2. turin Post author

    Май единственият начин е да сваля филтъра, да затъкна с нещо бензинопроводите, че да не капе излишно бензин в двигателния отсек, и да занеса въпросната част директно в магазина. Иначе, по “каталози” може и стегозавър да им “излиза”, ама не улазя. Исках да взема точната част и да я сменя за двайсетина минути (те са точно три гайки, които се отвиват и после се затягат пак…). Ама няма да стане май, все неточни части ще ми продават така…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *