Грип за почивка

Изкарах грип или нещо подобно “на крак” през почивните дни. В кавички е, защото бях на легло и даже бях много зле, но пък виж как хубаво си запълних съботата и неделята…

В събота имах планове да ида до OpenFest и след това следобяда да се включа в една фоторазходка. В неделя пък беше вторият ден на OpenFest. А аз се събудих с висока температура, болки в гърлото и никакви сили за такива геройства, даже едвам се пренесох в стаята на Светли и окупирах леглото му – пиратски кораб и превърнах стаята му в инфекциозно отделение. Двете нощи бяха най-гадната част от преживяването, заради студа и треската. Да, Краси усили парното, даде ми още одеала, даде ми лекарства, напълни ми грейката с вряла вода, но от време на време пак ме тресеше.

И така до понеделник сутринта, когато се събудих почти не спал и започнах да кроя планове как ще отида до лекаря и как да се облека за дългото пътуване през една пряка до поликлиниката. Броях наум дните, за да знам дали е дежурен сутрин или следобед, когато се усетих, че съм доста по-добре…

С две думи – добре съм. Понеделник сутринта нахлу с пълни сили и сега имам само лек гърлобол, но как да ида с такова оплакване на доктор и как да му обясня, че съм бил зле два дни, като съм кукуряк почти вече… Чудно нещо – точно събота и неделя, дали е съвпадение, дали има такъв двудневен грип или е нещо бая по-сериозно и психосоматично?

2 thoughts on “Грип за почивка

  1. the_real_maniac

    Отиди в Торакс или друга частна. Плащаш си както на здравно-осигурения лекар/кабинет, но е по-бързо, без опашки, без нерви, без глупости. Август трябваше да си извадя мед. за работа, личната 1 час я няма, никой не знае къде е – “Тук е, но я няма” бе отговорът на въпроса “Къде”; и т.н, и т.н. Щеше да ми вземе 20 лева, в Торакс за 30лв и 10 минути бях готов и то след 11 часа, когато хората имат записани часове, ако бях отишъл директно там в 9 за 2,3,4 минути щях да съм готов. Та тъй. :X ;-)

  2. turin Post author

    О, защо да ходя в частна, след като им плащам осигуровките? За мен това е сделка – платил съм, чакам услуга. А и личният ми лекар е добър и точен. 20 лева е ако е частно посещение, аз говоря за потребителска такса 2.90 лева. Освен това поликлиниката е по-близо от всички частни алтернативи, а и наистина за мен въпросът е принципен – ако плащам пари на държавата за услуга, която след това нарочно избягвам да ползвам, значи директно наливам в нечия корупция.

    Виж, ако нямах здравни осигуровки, тогава частното посещение си е 20 лева, наложи ми се така преди години. То като си платиш, все едно в коя клиника е – тя общата медицина не е чак ядрена физика или висша математика, там по-важно е отношението. Затова съм доволен, че този личен тук сега е добър.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *