Париж, ден и нощ

Разходка край реката... а, каква е тая кула?...

Разходка край реката… а, каква е тая кула?…

Има в света един специален град, в който както си вървиш и си снимаш нещо, един леко досаден великан, един клоун, дето хем си е в реда на нещата, хем принципно погледнато съвсем, ама съвсем не си е на мястото, та тази несръчна кула все се навира в снимките на хората.

Снимаш сграда – хоп кула, снимаш хора – хоп кула, снимаш си край кея Бранли и хоп – кула…

Сега виждам, че до кея там има един нов музей на изкуството и цивилизациите на далечни земи, изглежда е много интересно, но ще бъде записано най-отдолу в списъка и съответно отива в графа “някога, когато…”

А тази кула е много по-банална, много по-ширпотребна и с много повече китайци със смартфони и японци с фотоапарати из парка край нея. Но и много по-яка, нали, а и много по-страшна за слизане от човек със страх от височини.

Не е тих бял Дунав и да, наистина, играят мач

Не е тих бял Дунав и да, наистина, играят мач

Но за всички тия неща – друг път и от вкъщи. Засега – само отговор на въпроса какво правиш, когато една кула все ти се пречка в снимките – ами много просто, качваш се на нея и тя изчезва, досущ като магарето на Настрадин.

За пръв път ни е и на всичкото отгоре хванахме местен грип, та имаме минус десет точки към издържливост. Е, пак издържаме, но то е заради плюс стоте точки мана и още толкова инат, колко точно няма да кажа, пък!

Смятаме и да се баладираме по авенюто – както се падне, или в слънце, или в дъжд, пък ако се доредим за големия музей – доредим. Да ви кажа, кроасан с масло наистина си е събитие, особено с чаша кафе. Но пък пържените им картофи хич не могат да се мерят с белгийските – и нека флеймът започне сега.

4 thoughts on “Париж, ден и нощ

  1. by-tor

    Нерде Панагюрище, нерде Париж.;)

    П.С. Уби ли facebook блоговете?

  2. turin Post author

    А, онези нито са блогове, нито може някой да ги удари в земята – те са парижът на интернет живота, или поне така си смятат из фейсбук. Но продължения ще има, само да набера сили – спомени и снимки имам бол. Сега се сещам още нещо – едва няколко ще са снимките, които ще ми харесат като фотография… ама то е така, като главата се е завъртяла от впечатления и о-ла-ла, жу сюи а пари…

    Радвам се, че съм те изненадал :)

  3. by-tor

    Значи абсолютно прав си, че тая кула се показва навсякъде. Ей на в джоба ми е ;)

  4. Pingback: Годишнина по ирландски | Arcane Lore

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *