1447

Току-що разбрах, че е излязъл Dillo 2.0! Не мога да повярвам още… След дълги години, дори след принудителното замразяване на проекта накрая явно има светлина в края на тунела! Dillo е това, заради което бих бил шута на такива каци с бъгове като Firefox и Epiphany! Лек, бърз, без излишни глупости, но работещ. Не, още не съм пробвал Dillo 2.0, имам само старата.

2 thoughts on “1447

  1. by-tor

    Мда, хубаво наистина, че по проекта за Dillo отново се работи. Като видях съобщението ти веднага го дръпнах… голям скок правят, направо версия 2.1 в момента. Все пак обаче, поне за мен още не е достатъчно ползваем, поне не за основна употреба. Аз и преди съм ти казвал за Мидори, в момента пиша от него (версия 0.0.21), а видях в сайта че са пуснали вече версия 0.1.0.!, явно хората го работят здраво и скоро, надявам се, ще има една съвсем прилична версия на Мидори, която да ни “спаси” от Лиско;)

  2. turin Post author

    Разбира се, Мидори ми стана веднага любим проект, още като си говорехме за браузъри и ти ми каза за него в “Мусоргски”. Сега ще се нарадвам на новата версия, не бях проверявал тия дни. ;)

    Все пак Dillo и Midori имат малко различни места и употреби — Мидори, макар да е малък и лек, все пак всъщност е доста по-грамадна програма от Дило. Дило ползва FLTK2 (Fast Light TookKit) за графичните обекти и рендва страниците със своя си логика, докато Мидори си е GTK-базирано и работи с логиката на WebKit. Вярно, “енджинът” на Дило е доста по-беден от WebKit или Gecko, например преди проблем бяха страниците с таблици, после страниците с фреймове, а сега виждам, че все още не се справя с външни CSS-и.

    Но силата му според мен не е в настолните станции, а в мобилните устройства и малките слаби компютри. Например в една машинка с Mini-ITX, в която и диск и ram трябва да се пестят.

    Иначе — дано има раздвижване при браузърите, защото издивявам. Моят проблем даже не е с Лиско (IceWeasel), него вече почти не го ползвам. Само заради FireBug го отварям. Epiphany, той ме нерви — вече толкова години минаха и вместо да става все по-добър (по-стабилен и по-функционален), става или по-нестабилен или много, много по-бавен…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *