1672

Аз съм от София, повечето ми приятели са родом от друго място. Който ме познава знае, че изобщо не боледувам от разделението “столица-провинция”. Аз не дружа с простаци, но напливът им в последните месеци се усеща вече и от някои приятели, дето не са родом оттук. Не става дума за “софиянство”. Щом в София се пълни с “временни” жители, които правят проблеми, значи има проблем и той е точно от тях.

One thought on “1672

  1. turin Post author

    Причината да го напиша беше коментар на латиница към статия в блога ми. Където аз говорех за личните ми усещания на положението у нас, а коментиращият се хвана за намека ми, че масово щофьорите на таксита и маршрутки в северните квартали са от Перник и пътуват всеки ден за работа до тук. И съответно цапат и не пазят и се държат високомерно и просташки — защото “са на гости” и защото “мразят софиянци”.

    Писна ми да трябва да си меря приказките за нещо толкова очевидно и наболяло, само защото някои случайно преминаващи коментатори имат проблем с “не-софиянството” си. Аз проблем с това, че съм от София нямам. Дружа с много хора, които пък не са от София и това никога не е било дори проблем за приятелството ни.

    С други думи — аман от комплексари на тема “софия-несофия”. И добре, че си имам микроблога, че да си излея това ;) Но да спрем с тая тема ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *