Блоги-блоги

Я да ви избложа аз…

Докато пиша това, голяма част от активните блогери в София, да кажа “представителна” част от активните блогери се “самоизбложват” в едно от “Кривите”. Това, което, както каза exodus, е приютявало и приютява какви ли не ИТ-сбирки — като почне човек от ежеседмичната линукска среща, после продължи с пак ежеседмичната интернет-среща, с всякаквите “раздумки на по чашка, дето по си разбираме какво искаме да си кажем” и свърши с редовните такива “довършвания” на всичките лекции, баркамп-ове, уебтех-ове и опенфест-и.

Видяхме се с emicha малко по-преди и се подгряхме с кафе в “Чартър”, след това на път към “Блогеда“та опитахме малко нощен фото-стрийт с подръчни средства. Разбирай — без стативи, с треперещи от студа ръце и без “течна стабилизация” ;) Високото ISO понякога върши чудеса, поне като стимул човек да извади апарата и да види, аджеба, какво ще излезе на iso1600 ;)

Кривото ни посрещна полупразно, с малко ни беше изпреварила izida. Тримата “открихме” събитието и за първата поръчка към нас се присъединиха и mikeramm, после Дачев (я, имаме награда за двойно линкване;), emu, neeann, после хората започнаха да прииждат на малки групи и поединично и съвсем скоро бяхме цяла малка армия. Много познати лица, малка част от тях — познати и офлайн, повечето — с проличаваща си блог-идентичност. Практически заехме всички маси в тази част на мазето и за пореден път “изправихме Кривото”. Бого ме запозна наживо с oggin, с когото успях да разменя две-три думи и едно оптимизиращо “наздраве”, на масата им се заприказвах с divedi. Който беше заинтригуван от моята съвсем скорошна вметка, че съм отказал на Гугъл. По тоя повод с крокодилещия се наблизо maniax отсякохме, че Гугъл не са готини и не струват, обаче в Дъблин пият много, много пият и това ги реабилитира в някакъв смисъл.

После се завъртя всичко, посмесиха се компаниите, nb обиколи масите с wordpress-овска наздравица, muffty дойде до мен на нашата маса и се видяхме и с него, обсъдихме с каква валута се плаща на такситата в някои по-особени ситуации. Григор видях за съвсем малко, но пък Пейо не пропусна да ме изтормози с присъствието си. Е, сефте… и аз не му се дадох. Мечкоубиец такъв! :) На една от масите, предназначена най-вече за яко хапване се видяхме и с yovko и emerald. Отдалече и от ниско (защото е висок) се забелязваше nabludatel, когото аз веднага познах, а той пък ми каза, че не си приличам на аватара. Всъщност доста хора го споменаха — май Izida беше първа още в началото, после и други ме обвиняваха… ама какво да направя, като на снимки излизам юбавец… тъй де, като се обръсна, не като сега. Хм, е, и като не съм така напълнял, като сега… А и го нямам все под ръка Tux да позира с мен на рамото :)

И много още други хора бложеха наживо, разбира се, но пък и хем много не познавах или не разпознавах наживо, хем и много не успях изобщо да видя. Тъй че сто на сто пропускам много хора, но пък сигурно и доста хора мен не са видeли. Не видях със сигурност doncho, kaladan, zbrox, gf… Липсваше и например george, ама то пък вярно че той далеко… Е това не им разбирам на блогерските срещи — не мога да правя така бързо връзката онлайн-офлайн. Да не говорим, че ми е някак силно нетипично да свързвам онлайн-личностите с отделни хора в разговори наживо. Така е, идва си с онлайн-живота… и аз не виждам нищо лошо за мен в това. Даже се чудя как хората предпочитат да се видят наживо, когато блогсферата е толкова яко място. И все пак беше готино, не отричам ;)

Блогираните атакуватНямам много снимки, даже от наличните една-две едвам “стават”, но доста хора фоткаха, пускаха и трескавиците, така че сто на сто ще има освен текст и фото-визия из блозите. Ама хайде, да мушна една фотка и аз (сори, момчета, ама нали знаете — блогър застанал, блогър излезнал ;) nota bene: следващия път да не ги жаля и да тряскам със светкавица).

P.S.: Цяло чудо е, че от толкова много линкове не съм сбъркал поне един… трудничко е, като писането в блога и помагането по приспиването на Светли вървят заедно. Много поздрави и от него, каза едно “а-гуу-да-да-да” специално за блогерите. Май :)

11 thoughts on “Блоги-блоги

  1. Пипи

    Много добре си го разказал :) Все едно почти, че бях там ;) Утре се надявам да получа и офлайн коменти. А следващия път — живот и здраве — дано успея да дойда ;)

  2. zbrox

    Еми пропуснах, затова не си ме видял. Чисто и просто не съм разбрал за срещата. Днес сутринта разбрах от Ему. Но и да бях разбрал сигурно нямаше да имам сили. След дипломирането си отделих следобеда за размотаване у дома и общо взето почивка и размазване… и без пиене :)

  3. Ирина Марудина - Izida

    Не съм казвала изобщо, че не си приличаш със снимката. Напротив, аз съм много лош физиономист, но само като те видях веднага се сетих кой си ;) Едва ли не Tux ми е като “прогорен” в очите — направо го виждах на твоето рамо…

  4. zbrox

    Едва днес сутринта разбрах от Ему за срещата, като ми разказваше, че е ходил. Пак съм не в час, но напоследък и не си следя много RSS четеца. Няма време. НО може би нямаше да дойда дори да бях разбрал, защото вчера ми беше отделеният ден за почивка. След дипломирането се прибрах и се размазах на леглото… само си почивах, не мислех за нищо… и много храна :) Без пиене обаче…

    Този уикенд ми е работен пак, но може да се видим на 22-ри на Nokia Big Air сноуборд състезанието. Ще е определено място за супер снимки :)

  5. turin Post author

    Ирина, значи нещо съм се объркал аз — без да искам. :) Поправям се. В интерес на истината, твоето hackergotchi (то всъщност не са съвсем в “гочи”-стил тия аватари, нито аз, нито при Kaladan хората явно си даваме зор да изрязваме и ретушираме) също е запомнящо се и още преди да се запознаем вече изглеждаше познато лице :) Явно аватарите работят — и аз съм слаб физиономист, на два три пъти снощи се припознавах в разни хора отдалеч. Повече разпознавам гласове.

    Хаха, милият Тукси — прогаря, прогаря :) Отбелязва се като логин-екран на TFT :P

  6. turin Post author

    Рос, нищо — друг път, или пък по друг повод. Дипломната промоция си е много по-важно събитие в личен план. Говорили сме преди за това — и аз като ми дадоха твърдите корици и ми казаха “честито” и се размазах. Не, не от кеф… от облекчение. :)

    Това сноуборд състезание е изкушаващо. Записвам си :)

  7. turin Post author

    Аз се впечатлих повече за онази джаджа, електронната книга, на която също каза, че и личал стар текст на “e-ink”-а й. Такива книги са ми някаква мания и все чакам да се появи нещо хем масово, хем свестно като технология и концепция. Amazon Kindle го отписвам директно, както снощи казах, за мен това не струва заради DRM-а и невъзможността да си качваш свои си книги. Та затова аз така замлъкнах, като каза за такава иначе готина джаджа, пък с отпечатан стар текст на екрана…

    А това с отпечатката на TFT-то си беше готино, не отричай :) “Помнещи” CRT-та съм виждал бол, докато бях админ, ама TFT-та… Не сме казали, че не е било така, просто сме едни тома-неверници :)

  8. Ирина Марудина - Izida

    Понеже и аз поставям всичко под съмнение, сега се отбих при колежката да я питам да не съм го сънувала това случайно, знам ли?! :) Е, момичето потвърди, че всеки по-ярък образ, който седи на екрана да кажем една нощ, на сутринта си личи като сянка… Но избледнява с времето. Мониторът е Hyundai.

    Колкото до запечатаните стари букви на e-ink-а — наистина не съм сигурна… Затова и не бложих по темата, защото не искам да пиша негативни мнения за технологията, като съм имала само минутка да разгледам устройството. Още повече — чакам e-ink от години да излезе от изследователските лаборатории!

  9. turin Post author

    Пипи — както казваш, “следващия път”! Kяма да се събираме само веднъж, я ;) А и като първо и изцяло опознавателно събиране си беше доста голяма обърквация. Наоколо хора, които не си сигурен кои са, предполагаш само, сравнявайки ги с онлайн-личностите им, в някои пък се припознаваш, други са ясно различими по актуалните си аватари в блоговете, но пък те не те познават и “прелитат” насам-натам. Или пък те разпознават и те, но заедно с теб разпознават и още двама-трима и изобщо… — всички погледи постоянно шарят, разговорите се накъсват от “здравей, ти не си ли еди-кой си” и после “за какво говорехме, преди да ми се обади еди-кой си”…

    Аз лично се поошашках по едно време и все се “спасявах” и “връщах” смислово към разговора на моята маса и към хората на нея.

    Хм, то като се замисля, сигурно и занапред ще е така. Защото ние и да си правим офлайн-срещи, все си оставаме онлайн-общност. А в мрежата социалните правила са различни. Аз например чета доста блогове, в които не коментирам и снощи авторите им сигурно не подозираха, че ги чета. Същото важи и в обратна посока, за мен и моя блог. Така че… абе весело ще е ;)

  10. cybercrackerbg

    Всичко е много добре написано и все пак ми се струва, че трябва да се търси някакъв скрит смисъл, може би акростих в текста, знам ли… Не е вярно, че не си приличаш на аватара, напротив.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *