1845

В момента нямаме ток, от девет и нещо го спряха за годишни профилактики и ремонти. На батерията на лаптопа съм и за огромно учудване виждам цели 7 (седем) безжични точки. Всички заключени (ех, параноя, параноя), без една – с име “BTC-ADSL”. Влязох, но вече ме откача. Докато пиша това, видимите точки станаха 14. Все заключени. Може би ловя от съседните блокове. Защо ги заключвате, да ви пита човек?

2 thoughts on “1845

  1. Acnapyx

    И аз това им се чудя. Сега моят провайдър ме цака с звески слаб сигнал, около мен гъмжи от точки, а всичките усърдно заключени. При това повечето с WPA-PSK. Няма да се учудя, ако филтрират и по MAC…

  2. turin Post author

    Учудващо е и как всички искат безплатен нет, когато излязат някъде — примерно в центъра или пък отидат в друг град за малко. Тогава е гот да си ползваш отворени точки, ама като е вкъщи всеки си къта връзката. Според мен всичко идва от полицейската параноя в България. Един вид — “ами ако някой направи зулум през моята точка, ще решат че съм бил аз”. Което е безпочвено, защото набеждаване и замаскиране винаги може да се постигне, ако се цели.

    Аз в момента съм със заключена, защото минах на трафик. Но пък съм я скрил, за да не дразни и когато мина пак на неограничен, ще я отворя свободна.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *