Лентов фотоапарат. Неволи.

Днес обиколихме всички хипермаркети в София. Навсякъде са наблъскали цифрови боклуци, единствените SLR лентови фотоапарати бяха залежал Nikon в “Метро” и някакъв Pentax, май в един от “Технополис”-ите.

А аз си търся именно Canon EOS. Лентов, разбира се. Евентуално EOS 3000N или EOS 300V. Харесал съм повечко 300V, но не бих отказал и един нов-новеничък EOS 300X ;) Искам да съм собственик на Canon по много причини, някои само са интереса ми към фирмата и технологиите й. Още една причина е, че колегата ми Жоро снима с Canon, а с него си говорим често на тема фотография. Въпросната фирма така и така има доста добра поддръжка в България – и като потребители, и като части и апарати, и като сервизи. А това също не е малко. И във всеки случай е по-добре, отколкото да ми се наложи, например, да изпращам апарата си в братска Гърция или пък в Австрия, само защото нещо леко не е наред…

—-

Но да оставим настрана спора “лентови срещу цифрови”, за мен това не е проблем, аз избирам изпитаното, “маниашкото” и “фенското”, именно – ленти, само ленти.

Да оставим и това, че не зная как точно ще се сдобия с пари, за да купя нещо – с Краси искаме да направим такава покупка, но аз не съм изцяло сигурен, че ще ни е по джоба. А пък и не зная как ще съм в работата.

С две думи – каквото и да вземем, на изплащане ще е. Нито аз, нито Краси ще тръгнем да печелим парички от фотография, независимо колко ни харесва и/или колко добри сме и т.н. Просто у нас сега се работи залудо, работи се по много и се работи за никакви пари. Викат му пазар. То не е, но те така му викат.

И после – ще ми пускат реклами по телевизията, да съм идел да им гласувам. А па тия! Алооо, аз вече не гласувааам!

Преди – да. Гласувах, бях и на барикади. Направих грешката да повярвам, че има нещо вярно в “превземането на крепостта отвътре”. Вече зная – политиката е толкова мръсно дело, че дори гласуването цапа. Самата метафора с “даването на гласа”… бррр, ужас – аз имам мнение, имам си и глас. И както не отстъпвам от мнението си, така и не си давам гласа!

—-

Ох, отклоних се… ;)

Идеше реч за това, че в магазините са прибрали всички аналогови SLR апарати. Особено Canon-ите. Аз продължавам да си търся (сефте…), така че ако някой чуе за познат, който продава Canon EOS, модели 300V или 3000N, моля да ми каже!

Аз ще си помисля и ако апаратът е запазен и имам паричките, може и да го взема. ;)

—-

С това отварям тук, в бележника, темата за фотографията. За снимането на лента, по-точно.

4 thoughts on “Лентов фотоапарат. Неволи.

 1. Niki

  аз продавам Canon EOS 300V. Ако все още търсиш, драсни мейл.

  Ники (nikola.marinov@gmail.com)

 2. turin Post author

  Благодаря ти, но си имам апарат от доста време. Canon EOS 3000 малко след като писах горното, а след това и Pentax *istDL.

  EOS 300V е много готина машинка, препоръчвам я – ако някой си търси в момента хубав филмов апарат, може да те намери през този коментар.

 3. sneja

  Продавам Canon EOS 300V в перфектно състояние със светкавица. Снежа Филева 0899/ 822 464

 4. elenadi

  Продавам Canon EOS 300/REBEL 2000 в отлично състояние, с обектив и калъф. Цена 150лв. 0888 553 565

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *