Easy biker

Колело… сутрин… зима… без… уморен…

Рос… летище… Джули… Оооох!

Второто беше резултат от предозиране на “Приятели” ;)

Днес за първи път тази година се качих на колелото си! Иха-иха! Да, всичко е супер, обаче изкачих стълбите в работата като пияна крава ;) Жоро (колега тук; GF, и той е слакер – и слава Богу, че преди бях единствен “смахнат Линукс-манияк”;) още малко и можеше да има нужда да ме “изтегля” по последните стъпала преди етажа ни…

А през есента нямах такива трудности – даже съм правил “геройства” от сорта на “след работа – до Слатина за една бира с Павката и Ванката и после – юруш наобратно към нас, яхнал вятъра”… Явно “зимният сън” ме е омаломощил – задъхах се още преди да съм се “скрил” от блока си, на два пъти слизах (е, първия път заради кучета), а преди взимах цялото разстояние, без да минавам на най-ниска предавка дори.

А “Easy biker” е наше общо творение на двамата с Ванката, когато миналата есен кръстосвахме след работа с велосипедите в търсене на удобно и слънчево местенце за едно кафе или малка бира. Малко като във “Волния ездач”… Ще кажете “че какво му е като във Волния ездач?” Ами как да кажа, това за мен просто е един от филмите, на които всяко нещо може да им бъди “като”. Не някаква лъскава простотия, на която с големи букви пише “това е това-и-това, такова-и-такова”. Ако не вярвате, питайте венерианците, те знаят. И са сред нас. ;)

Като отворих дума за смислови заигравки, някй ден трябва да обясня откъде идва “Arcane lore”. Също и това, че “the dragon lies bleeding”. За “Турин Турамбар” може би няма нужда да казвам откъде идва, в чест на играта със смисли, ще кажа някога *защо* идва…

Turin kills GlaurungПонеже Турин е персонаж с много горчилка в душата си… С две думи – общото помежду ни, освен името не е във вътрешната изхабеност, напротив, там вярвам, се различаваме. Общото е в стремежа, винаги готовата воля за отстояване и за движение към новото по-добро.

Всъщност – в това, което е било проклятието на Турин и това, което означава “турамбар” – “повелител на съдбата”. Пак има разлика – той е живеел с вяра в това си господство, а за мен то е само окраска, псевдоним.

И дори да не е само “външност”, вземам само хубави неща от близостта ми с Турин. Дори мога да мисля, че с моя живот “изчиствам”, “оправдавам” живота на Турин, тоест аз съм примерът, аз съм истинският Ясен, а Турин ме има за ник ;)

Много се отклоних…

Честито утро и нов успешен ден!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *