Ново работно място

Да, от вчера съм на ново работно място. В смисъл, че мястото, на което е компютърът ми и където седя, е различно. Не че съм си намерил нова и по-хубава работа… ;)

“Новата” ни стая е бившата стая на шефа – той се премести в нашата. Макар нашата да беше по-голяма, е с източно изложение и миналото лято аз лично щях да припадна от ужасната жега. Сега имаме вътрешно стайче, в което ще се настанят двама от колегите и на практика ще ни стане по-широчко отпреди. Като добавим и това, че тук си е прохлада, даже си става леко студеничко на моменти… Супер! А и двата прозореца и в двете стаички са с по две отварящи се крила, които на всичкото отгоре *работят*;) Преди имахме само едно в центъра, с две витрини отстрани и то беше със счупена брава…

Които са изпитали мъката да общуват с мен през интернет миналото лято в жегите, знаят, че бях на ръба на нервна криза…

—-

Днес отново дойдох с колело на работа, за втори път от почти цял месец. Покарах малко и по платното; шофьорите засега не правят глупости, но знае ли ги човек, то те са си практически непредвидими ;Р :(

—-

Инсталирам Drupal за екип Проектория, надявам се да стане хубаво. Надявам се и ако започнем същинска работа, тя да е качетвена и да ни е интересна. Трябваше да кажа това, нали е първият ден по работата по “новата Проектория”; не че съм суеверен, но… защо пък не ;Р (Сещам се за историята за Нилс Бор, който на въпроса “Защо имате подкова на вратата си, та вие сте учен, нима вярвате на такива неща?” отговорил “А, аз не варвам, но съм чувал, че носело късмет и на тези, които не вярват” ;))

—-

Bacula се оказа твърд орех – има страшно много възможности и те са много страшни, обаче май ми се опира настройката и използването й. Засега оставам на Amanda и BackupPC, не че и двете работят като хората, ама нейсе ;) Архивирането е мъка за всеки админ, е, освен когато е пренасочено към /dev/null, тогава става бързо и няма проблеми с настройката му ;))

През последните дни съм “леко отвеян” и не се задържам над един текст повече от няколко минути, явно е заради това.

Трябва да се стегна, имам план, от който първата точка е явяване и подобаващо представяне на изпит 102 на LPI. Да, знам, че не е толкова важно да имам сертификати, но пък и не трябва да се отказвам от всяка такава цел, само защото “не е толкова важно” ;)

—-

В понеделник написах нещо, което може да е засегнало хората, които силно са се вживели в проблемите, които България има с Либия и Ирак. Ако е така, извинявам им се; последната ми цел би била в този бележник да обиждам някого. Но зад всичко друго в бележника заставам.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *