Някакъв вирус помете УинБози-те ;)

Много се радвам… Не знам защо, по принцип не съм някакъв деструктивен маниак, нито пък се кефя, когато някой страда. Но това да ползваш Windows и да се оплакваш, че страдаш, си е направо престъпление. Който ползва WindBlows, просто трябва да се приеме, че е подписал някаква декларация за съгласие с всички изтезания, мъчения с рестартирания и най-сладките – тези с изтриване на информация.

—-

Знам, че звучи малко гадно, ама много се извинявам – толкова пъти съм чувал “да, ние знаеме, че Линукс е по-читав, знаеме и че свободният софтуер е по-качествен, просто използваме ето това тука”.

Ами използвайте си го!

Да сте живи и здрави и да живеете дълго, за да можете да лекувте Уиндоусите си. Това е някаква болест, казвам ви – да чакаш някой да благоволи да издаде кръпка за еди-кое си, което правело акани работи на компютъра ти. На твоя компютър. С твоите данни. Които може да промени, изтрие или да изпрати през LookOut-а ти до непознат адрес в мрежата. Служебната ти информация. Личните ти файлове.

Гадост… И като се сетя само за репликата “ама те Линукс са много назад още, не е развито това…” Брррр.

—-

На бачкането цялото предприятие е без компютри – работи се като в каменната ера – с четрички върху равна повърхност. Не че не се справят калените каки и лели – справят си се, та пушек се вдига. Но когато някой се обади по вътрешния, с огромно удоволствие му съобщавам, че проблемът е в това, че има Уиндоус и колегите не могат да му помогнат, а аз нямам време да му преинсталирам операционната система с нещо качествено, тоест свободен софтуер.

Е, не казвам точно така, но всъщност така си го мисля ;) Пък те да се досещат…

—-

Друго интересно е, че контакт-листата в месинджърите ми днес е супер-кратка. Имам предвид хората, които са включени. От всички тях и в момента светят само Ели, Ийори, Крум, Сашо Шопов и Йовко Йовков. от тях доколкото знам само Йовко е на Линукс, но пък всички се занимават с информационни технологии. Дизайнерите Ийори и Ели сигурно ги пази администраторът им.

А другите, надявам се, не са заразени. Най-искрено се надявам да имат някаква работа и затова да не са “онлайн”. Надявам се и работата да е нещо приятно и интересно, и по никакъв начин да не е свързано с пощене на въшялсали уиндоуси ;)

—-

По този повод… Крайно време за мен е да стана по-отявлен jabber-евангелист… И да взема просто да престана да включвам icq-транспортера на jabber-клиента си. Jabber е по-качествената услуга, по-свободната, по-достъпната. Защо тогава да толерирам използването на ICQ? Имам доста приятели там… да… ами продължавам да ги навивам да минат на jabber.

Все пак хората имат способността да различават добро от зло, нали… Нали това е бил всъщност първият световен проблем – още в едемската градина ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *