Изпит LPI 102

Днес бях на изпита на LPI 102, вторият от първото ниво. Ако го взема, ще трябва да ми изпратят сертифкат LPIC 1, “Младши администратор”.

Въпросите бяха горе-долу леснички, като естествено имаше няколко неща, които ама никога не бих се сетил да наизустявам, както и някои въпроси за инсталиране и работа с принтери… Неща, които са ми малко скучни и така и не знам “отмах” как стават. Много от по-интересните теми в нивото не ми се паднаха… Поне няколко отговора пък бяха открити по правилата на спортния тотализатор. ;) Но мисля, че все пак изпит 102 не ми се опря – така де, не е ниво, което ме плаши, нещо повече, въпреки, че съм си скромничък, правил съм по-сложни неща ;)

—-

На изпита се видях с Крис. И Матю беше там, само че като изпитван. А Крис беше квестор; учудих се, че беше единствена от LPI-екипа на Сдружението. Оказа се, че всеки е имал ангажименти, само тя се е оказала “под ръка”.

Трябва да ида на “бирените” срещи на ИББ, започна да ми е някак… странно без хората от тези среди ;) Е, то аз всяка сряда се каня да ида на срещата, но все има нещо, а ако няма – тогава “ми е много късно” ;)

—-

А, и докато съм още тук – една страница за разглеждане: http://supf.dnsalias.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *