Достъпът ми до мрежата

Днес порових за информация за различните доставчици на кабелен интернет. Оказва се, че най-изгодният вариант е да си взема кабелен модем, да си платя достъп до кабелния оператор и да навия комшиите във входа да си делим разходите и, съответно, интернета.

Тоест да стана нещо като мъничък локален провайдер. Добра идея, но какъвто съм беден откъм ентусиазъм за публични изяви, а пък и както почти хич не познавам комшиите и както няколко човека вече си имат по един или друг начин интернет (а броя на евентуалните авери едва ли е почеве от тези няколко души)… става сложно. А нещо не ми с занимава със сложни неща напоследък ;)

Кофти моментът е, че седя без интернет вкъщи и ползвам служебния dial-up. Има настройка в сървъра за обратно позвъняване, но не мога да я настроя, за да я ползвам. Четох, писах, дори превеждах “Как-да”-то за обратно позвъняване – не става и не става.

Вися по час-два, заел телефона и БТК се кефят на сметката ми, а аз едва съм изтеглил 5 мегабайта, примерно. Скоростта е максимум 3К, а телефонът е цифров – явно ограничението е от страна на сървъра… Е, то и самата ни връзка към БТК (явяващи се и достъвчици в службата…) е убийствено бавна, та може и затова да е така.

Поживем, увидем! Пък после и ще напишем тук как сме се справили… Евентуално ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *