Flock? What the…

Някаква истерия напира от известно време около уеб-четеца Flock. Ама колко бил добър, ама как бил концептуален. А информацията – малко.

Това си е жив пример за пропаганда. Ако нещо е толкова хубаво, докажете, че е. А не ми казвайте, че еди-кой си бил казал, че това е бъдещето. Че не било просто четец на интернет-страници, било много повече. Че идвал Web2, че изобщо имало такова нещо…

Страницата на проекта Flock всъщност е пълна скръб, особено ако се има предвид големите очаквания, дето биват натяквани наляво и надясно из мрежата. След като толкова време така и не можах да намеря на тоя пуст сайт снимки на екрана на програмата или поне някакво по-сносно обяснение какво, аджеба, представлява тя, значи нещо не е наред.

И сега какво – поддържа се изкуствено интерес, като няма удобно предоставена информация и е пълно със слухове? Мне, мерси!

Едва днес, преди малко, се сетих да прежаля няколко минути и да потърся в Google информация за тоя програма. Използвах, естествено, любимия си браузър. С отметка за търсене в лентата с инструменти. В нея имам зададени в момента… 8 (осем) различни търсачки. На лентата, между другото, имам отметки и за новините от блогове и планети. О, но Flock е нещо друго, нали… нещо повече… Ок, търся.

Най-накрая намерих снимки на екрана, в галерия във flickr.com. И това ли е? Пълна мазня. Единственото, което виждам, че нямам в момента, е агрегатор на новини в браузъра. Но не ми и трябва – имам си автоматично обновяващи се отметки за rss на сайтовете, които ме интересуват. Е, статиите не ми излизат в прозореца, а като списък със заглавия. Но то така е по-удобно.

Изобщо, тая истерия нещо не ми харесва, ама хич. Firefox вдигнаха преди време голям шум около себе си, но беше заслужено и го доказаха. Около Flock се вдига повече пушилка, та да не се вижда какво всъщност идва. Не, благодаря!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *