Гочи-то на хакера

Населението на гномската планета се увеличава. Е, все още нямаме дами сред нас, то това може да е малко странно, но пък винаги можем да кажем, че сме заселници всички, нали? ;)

Каладан, който сам е планета, продължава да се грижи за облика ни, като реже глави наред и после им добавя сенки. Като някакъв “гримьор от ада” ;) Ето ги резултатите му досега. Тези, които изглеждат по-добре, са изрязвани от него, по-калпавите са правени от моя милост. Големият проблем с такива манипулации е липсата на качествен изходен материал. Ако само знаете колко ужасни стават пригодените за уеб снимки и след най-леката обработка…

Та ми идва идея една наум. Да започнем лека-полека “лов на глави”. Аз (и който друг от планетата иска) ще тръгна на фото-сафари за гноми. Периодично ще си правим мини-изложби и конкурси – кой как и какво е уловил по-добре. Най-малкото правим конференции “Локализация, локализация”, периодични партита за лов на буби също… Така хем ще имаме “материал” за рязане на глави, хем може да започнем с нещо по-оригинално, например “фото-новини от екипа на GNOME-България” ;) Няма такива неща в мрежата, или ако има, то снимките са с ужасно качество, от типа “чекай да та штракна с жиесема”.

Ще направим и отделна категория в планетата, където ще са тези фото-репортажи. Не, не че ще претендирам(е) за супер-качествени фотоси или пък ще се “дуем” пред другите, били те ИТ-та, фотографи или някаква комбинация от двете.

Просто ще се забавляваме. Поне аз ще опитам ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *