Още почистване

Бях завъртял една метла преди време, че й беше дошло времето. Миналата седмица някъде пък дойде времето на друга, нова метла – почистих всичкото ненужен адрес из четеца ми на новини.

Моята Liferea вече диша свободно, макар май да има нужда от още малко разчистване, което ще осъществя в най-близко време. Когато съм на кеф отново. Хм, тоест… тъй де, когато *не* съм на кеф ;)

По разни странни причини имах безброй категории в четеца си, всяка – пълна със записи. На сульо новинарският сайт, на пульо блогът. Че и чуждоезични разни, че и към разни неизвестни сайтове и записвания за коментарите. С най-голям кеф изтрих някои повтарящи се записи, като например Linux.com и Newsfogre.com. Да се чуди човек как съм търпял и безбройните планети – например едновременно чета planet.jabber.org и planet-im.com. А имаше и блогове на джабер-ци, които, естествено, се дублират от тия планети.

Ужас и безумие! Ама така е, като прекарвах времето си пред служебния екран и домашното ми компютърче само “пълнеше джобове” – просто съм си “отбелязвал” разни неща. Да се сетя някой ден да ги прочета и да реша съдбата на отметките. Но сега съм си вкъщи и край вече, баста!

Няма да повярват някои и колко много от българските записи отидоха към /dev/null. Като първа стъпка махнах записването за коментари, независимо от източника. Записването за коментари е ценно нещо, но напоследък беше започнало да ми досажда. За мен блоговете са някак принципно различни от форумите. След това минах с големия сатър през категориите и… скоро нямах вече нужда от отделни категории ;)

Сега всичко ми е в една папка в четеца. Е, имам записи все още, но поне могат да се четат. ;) Когато и ако реша да ги чета. Няма да го има вече досадното отбелязване като прочетени на всички записи, само и само да не ми пълнят погледа.

Дишам.

Ей, ама някои хора наистина имат навика да пишат големи глупости. Че и ги пускат в новини даже… ;)

О, не, няма да кажа кои записи са ми останали, не! Ще ви издам една малка тайна, все пак. Аз много-много не чета новините. От време на време отивам на сайтовете и си чета оттам. Не страдам от болезнена мания за блогерска информираност. Вече не – няма смисъл.

Leave a Reply

Your email address will not be published.