В търсене на кадрото

В неделя се събрахме с няколко момчета да поснимаме. Момичета не дойдха, макар поканата да беше към всички и макар любителското снимане да не е изобщо някакво запазено мъжко занимание. Сигурно доста хора са били заети преди празниците, но нищо – идеята е за периодични фото-сбирки на общността, завихрила се около UrbanStyle и някои лични сайтове. Най-големият двигател на тези срещи е стремежът за споделяне на хобито, за снимане в “защитената среда” на любителското изкуство. Където не е важно как изглеждаш, колко си добър или пък какво точно снимаш, а се цени удоволствието по пътя в търсене на “Негово величество Кадъра”.

Предишните два пъти описвах съвместната улична фотосесия с повече думи и с право бях порицан леко и на майтап в коментарите. Сега ще оставя снимките да ви разказват. Както казах наскоро, все повече и повече ми липсва тук фотодневникът, но докато го възстановявам открих, че колекциите със снимки от вида на галериите също са удобни. Свойски някак – е, не по същия начин като фотоблога. Но все пак като няма риба, и галерията е фотоблог. :)

Качил съм почти всички снимки в тази галерия. Пропуснах няколко повтарящи се и няколко, дето не са станали както ги виждах. Приятно ми е, че повечето са се получили. Е, не са идеалните кадри, но поне показват пътя ми в търсенето на идеалните. :) След като снощи цяла вечер и днес през деня разглеждах кадрите и все не ми харесваха, когато реших, че това са снимки от събитие и трябва да бъдат точно такива, каквито са всичко дойде на мястото си.

2 thoughts on “В търсене на кадрото

  1. lyd

    бе яд ме е, че не си взех фотоапарата днес като бях в сф :( има толкова хубави неща за снимане, както е видно и от твоята галерия :)

  2. turin Post author

    Когато пак имаш така път, може да се присъединиш към такава разходка :) (доскоро казвах “стрийт-сесия”, но Емо много удачно ги нарече “фоторазходки”) Няма никакви формални предпоставки – стига да ти е приятно да снимаш и да виждаш “по фотографски” любителското у другите. А това “гледане по фотографски” е страхотно и се гради явно по най-различни начини. Кадри могат да се забелязват и без фотоапарат и навсякъде. Например “портрети” с очи на другите ентусиасти в кафенето преди да тръгнем да снимаме… :)

    Обръщението е и към всички – тези срещи ще са ни “регулярни евентуални”. Тоест който когато може – и двама или трима пак правят такава обща разходка. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *