Ден на системния администратор

Честито на печелившите! ;)

Всяка година забравям за тоя ден. Беше нещо “последно”, май “последният ден”, обаче на кой месец… Е, месецът е юли, денят е днес. Обаче пак трябваше да ми го напомнят. Мерси на vessela от Проектория, която беше първата! След това заваляха поздравления по месинджъра — от мен и до мен.

Не че този ден е особено голям празник, не че имаме особена нужда от официален “ден” — сисадмините си празнуваме винаги, когато едновременно решим и можем. Та не е важно кой е денят — просто е майтапчийско някак да поздравяваш така.

—-

Та нека и аз честитя сега с това на всички, които са на кеф да получават поздравления! Да сте живи-здрави и да имате повече време за бири и по-малко нужда от администриране! ;) И дори и така, забравен като дата, този ден е готин майтап — нали и вие сте се плеснали по челото с думите “ей, ама днеска ли беше тоя ден, бе”, като видяхте заглавието? ;)

—-

Леки дни, добри заплати и колкото може по-малко от неавтоматизираната работа! ;)

2 thoughts on “Ден на системния администратор

  1. Величко

    Колега корекция — въпросният ден е последният петък на този месец. Тази година се пада на 25.

  2. turin Post author

    Величко, мерси и честито на патерица на теб и на другите колеги, дето четат тук! Мерси за напомнянето и уточнението — аз когато писах това, ако добре се сещам, наистина не знаех точния ден и се изненадвах. Вече го зная, но пък понеже все по-малко се занимавам с администриране, взех да го пропускам и пак да се изненадвам :) Но ако е вярно, че един сисадмин запазва сисадминската си нагласа дори и да не работи такава щатна работа, а пък и понеже нали всички все пак администрираме своите си настолни машини, значи празникът си е актуален.

    Наздраве!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *