За профилите в сайта ми

Регистрацията на потребители в сайта ми е разрешена – сигурно сте забелязали. Има препратки за вход и регистрация, понастоящем са горе вдясно. Зная, че е малко странно в личен сайт да има обща регистрация за други хора – основната причина да я включа е, че така авторите на преводи и други документи в уики-то могат да работят сами. Без всеки път да съм им нужен аз за обновяване на страниците.

Правя малка скоба, за да се извиня за бавното възстановяване на уики-то. Част от преводите не са пренесени на новия сайт, а и не съм написал още нови и ясни правила за работата за евентуалните нови участници в “екипа”. Не съм забравил за това, малкото свободно време е причината.

Друга причина да има потребителска регистрация е удобството на коментиращите. Въпреки че дори и да не ползвате профил, във формата за коментар има отметка за запомняне на данни. В блоговете е приета вече практиката за такива помнещи форми, така че за това профилите не са важни.

Регистрациите са с одобрение. Не съм отказвал такова досега, но понеже днес деактивирах един профил, нека напомня, че това е мое лично пространство и тук аз решавам кое е хубаво и лошо, кое е с добър вкус и кое не. Много хора спират възможността за коментари в сайтовете си. Аз оставям това място и тази възможност, защото ми е приятно да обсъждам неща, които са близки на мен и читателите по начин, който също ни е близък.

Не твърдя, че разбирам от съвременна литература или пък че пиша някакви големи истини – чисто и просто това е моето място, в което пиша по моя си начин. Нека никой не се сърди за това – в мрежата е пълно с други места с други правила. А и винаги човек може да си направи свой сайт и там да пише по “другия” начин.

Казано накратко – има регистрация, ползвайте я ако ви харесва, ще се радвам. Следващото сигурно е за много малка част от четящите ме, но все пак – както в други блогове не се толерира злоупотреба или просто прекалена “странност” и “модерност”, така е и тук. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *