Дипломна работа, 2006г.

В категорията ми “философия” за мое съжаление има много малко текстове, като един от последните е този за миналогодишното ми подаване на документи за защитата. Това, което съм писал за самата защита, мина в друга категория. Просто вече изобщо не пасваше на философската категория.

Покрай всякакви празници, проблеми със сайта, дълго боледуване (все още кашлям, вече мечтая да съм по-добре…) успях да преработя дипломния ми текст и да координирам поправките и предаването му на научния ми ръководител. Той е от преподавателите, които уважават електронното общуване и проявяват дори интерес към спецификите му. За мое щастие, защото с моите грипове щях да изпусна не една консултация наживо.

Текстът ми не е нещо особено от техническата и фактологичната си страна – предупреждавам тези, които може да имат интерес да го прочетат след защитата му. Изследването е строго философско и ако има фактологична част, тя е за подпомагане на спекулативната, не обратното. С две думи – ако очаквате подробни и точни примери, ако четете такива текстове с очите на инженер или на юрист и не можете да “превключвате” тази си нагласа, по-добре не ме питайте за подробности… ;) Ще се разочаровате – както казах, текстът опитва да философизира темата за авторските права в Интернет. И няма никакви претенции за точност в друга област.

—-

Вчера успях да предам всички документи, свързани със защитата на текста ми. Текстът в две копия също е в документната система на Университета. С подписа на проф. Андонов, който беше толерантен да приеме темата, търпелив да ме изчака да развия текста и достатъчно изискващ, за да не загубя философското сред помощния историографски материал.

Ще защитавам изследването на тема “Онтология на авторските права в Интернет” на зимна държавна изпитна сесия, през следващия месец. Дотогава ми предстои подготовка за представянето и обмисляне на всякакви въпроси, които би предизвикала такава нетипична и почти нефилософизирана тема.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *