Място на протеста за Странджа, 4 юли

Преди малко ме помолиха да разпространя това, което е вече новата информация в появилия се отново сайт на flashmob-а за Странджа.

Не е забранен протест пред Археологическия музей и на мястото на бившия мавзолей. Все повече хора призовават протестът да се проведе там, а не пред партийния дом.

Изрично в закона за събиранията е спомената сградата на парламента, тя е с особен статут и ако не ни разрешават там да се събираме, като нищо могат да употребят и сила. Защото бившият партиен дом днес се води “народно събрание” и попада в защитата на закона в този случай.

Същото е положението и с президентството, и то е с по-специален статут явно.

На мен не ми се проверява дали е точно така написано, затова и аз предлагам на хората да идат пред ахреологическия музей и при мавзолея. По-далече от кордоните с полиция.

И още нещо – този път не се блокира движението, протестът има за цел да е масов в пешеходните зони. Нека покажем, че сме много и че гласът ни може да се чува дори и без блокиране на кръстовища! ;)

Място – археологически музей, бивш мавзолей, а също и наблизо на официално разрешения митинг пред театъра в градската градина. 19:30 часа. Събираме се за кратко на необявените места, най-много половин час и се разотиваме.

3 thoughts on “Място на протеста за Странджа, 4 юли

  1. Michel

    Беше хубаво!

    Имаше песни и усмихнати хора, нямаше насилие и арести — поне докато бях там!

    Ще опитам да пусна няколко снимки и коментар сега:)

  2. turin Post author

    И аз сега се връщам, като извадя и кача снимките ще спретна галерийка при мен, заедно със статия за нещата, които видях, разбира се :) Може да сме се разминавали там :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *