Мишел и Йовко в сутрешния блок на БНТ

Симион Патеев публикува в “Дневник” и в личния си блог позицията на полицията по случая с разследването на български блогер. Която трябваше да излезе официално днес, но явно в институциите работят по-бавно. Нищо, все пак пълния текст можете да прочетете при Симион.

Текстът е от писмо на министерството на полицията до БНТ. Писмо, което ще бъде прочетено утре в ефир в сутрешния блок на “Канал 1”. Ще опитам да стана за сутрешна телевизия – колкото и да ми е безинтересна иначе, този път ще си заслужава. Дайте да гледаме тоя “блок” – ще участват Мишел Бозгунов и Йовко Ламбрев, като отдалечено по телефона ще се включи за правен коментар и Нели Огнянова.

Мишел бил подтиквал към гражданско неподчинение, изразяващо се в блокиране на кръстовища и струпване на камъни пред входа на административния съд. Становището е пълно с ИТ-недомислици, като “адресен бар” например.

Мишел бил “започнал с оправданието, че не е автор на информацията за протестите”. Милицията пък ползва оправданието, че “за свикване на събрание на открито организаторите най-малко 48 часа преди началото му писмено уведомяват общинския съвет или кметството”. Съответно щом някой съобщава за събрание, за което не е съобщено, е в нарушение и трябва да бъде предупреден.

Буря в чаша вода всъщност. Но думите на Богомил ме карат да се замисля – дали това “леко сръчкване” на блогществото не е начин да ни видят какви сме и как реагираме… Е, новина за теб, ченге – всеки от нас пише и реагира по свой си начин, но общи стереотипи не следваме. Блоговете не са военизирана структура – нещо, за което вземам да се съмнявам по отношение на мили… тъй де, полицията.

Сержант, четеш ли? Чети, чети… Има и още, прелисти си – пиша от две и четвърта. И утре да гледаш – “Канал 1”, сутрешен блок. “Блок” бе, не “блог”…

 
П.П.: Запис от предаването – при Жоро [240Mb mpg и 120Mb xvid] и при Пейо [240Mb mpg] (по-бързо за извън България). Също така – вариант за гледане в мрежата.

3 thoughts on “Мишел и Йовко в сутрешния блок на БНТ

  1. turin Post author

    Супер! Самият сутрешен блок като гледам програмата на телевизията започва в 6:45 сутринта.

    Но участието на Мишел и Йовко ще е някъде около 8:30. Може малко по-рано или малко по-късно, но някъде там.

  2. gf

    Няма проблем имам 72 часа записи назад постоянно. Едва ли ще стана да го гледам, но няма да го изпусна :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *