Поставяне на релсите

Релсите, разбира се, са Ruby on Rails. Имам някакво силно влечение към Ruby от вече ужасно много години. Наистина години станаха – помня, че за първи път започнах да чета Programming Ruby под Windows, значи наистина е било преди много, много години ;) Май тъкмо бях влязъл в Университета.

Оттогава все отлагам доближаването, с което пък самият Ruby ми сатва все по интересен и желан. Най-накрая се престраших и посегнах отново – сега вече “наживо”, не само с четене, а и с “маймунски метод” на проба-грешка. Книги и статии си имам, имам си и колекция с препратки, част от тях в четеца, друга – като delicious tags. Но едва ли ще използвам всичките, защото си имам вече по-интересно нещо. Имам си ruby, днес инсталирах и rails. Вече започнах да чета за него и “ръчкам” :)

След дългите ми опити да се сближа със “змийския език” (колкото и да харесвам Monty Python, езикът python все ми се оплита в краката) и след приятните ми, но не многобройни часове със Zope, сега се настървявам да “вляза в релси” с Rails :)

—-

Единственият проблем е баналният… липса на време. Или казано по-точно и ясно – точно когато имам много грижи и трябва да свърша много неща, точно тогава си намирам нови занимания. Които, странно как, все се оказват страшно интересни… :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *