Почистване

От първи декември 2004г. на стария ми адрес, “turin.dnsalias.net”, стоя малка страничка, уведомяваща хората за новия ми адрес. Още преди това пък на стария адрес работеше автоматично прехвърляне към новия с mod_rewrite на уеб-сървъра.

От трети фервуари 2005г. старият адрес от уеб-сървъра се пренасочваше към новия. С “redirect permanent”, както си му е редът. Навремето този начин беше измислен, за да се даде възможност на програмите, които използват стар адрес, автоматично да обновят записите си и вече да се обръщат към новия.

—-

За мое съжаление това улеснение не даде голям ефект – все още има връзки към стария сървър, логовете му се пълнят. Е, вярно, че повечето със заявки за RSS-новини ;) Но на много места все още фигурирам със старото име.

Моля всички, които искат да четат това и занапред, да обновят записите в програмите си!

Защото по-късно днес (ще оставя няколко часа за зареждане на RSS в четците на новини) ще махна виртуалния хост “turin.dnsalias.net”.

—-

В бъдеще може да използавм пак това име, май ми харесва. А пък и е първото ми “мое си” име. ;) Но засега ще остане недостъпно. Както може би се досещате, конкретната причина е, че няма да мога да поддържам повече пренасочването. Ама пък и тъпо е да го поддържам безкрайно – целта му беше да е временно… ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *