Туризмът посяга на Странджа

Не че не е очаквано – то на какво ли не се нагледахме през последните години. Но е отвратително!

Върховният административен съд прогласи заповедта за обявяване на Народен парк “Странджа” за нищожна”

Върховният съд заличи природен парк ”Странджа”

Не че и министърът е цвете за мирисане – толкова по-твърдо трябваше да лобира в кабинета за “Натура 2000” и за парковете. И за незаконната сеч, и за какво ли не още.

Но не знаех, че заразата е стигнала и до съда чак. Как не ви е срам, бе, продажни властолюбци?

Всичко се загубва, ако не става за печалба се руши, а ако става поне за малко, “сивата икономика” с белите си пипала из цялата власт го разяжда и изсмуква. В България няма разделение на властите, не се заблуждавайте! Има една власт и тя е на нелегалните пари, останали още от комунизма. Помните легендите за черните куфарчета с пари, нали? Е не е легенда, явно определено си е истина.

България е бандитска държава.

Най-доходният бандитски бизнес у нас не са наркотици или проституция. Не че ги няма, но най-големите пари са в туризма.

Иска ми се да си бяхме останали с леката промишленост и информационните технологии. Досега и свръхмодерни електрокари и мотокари щяхме да правим, и стъпкови двигатели за космически програми, и вакуумирана храна за космонавти, и заводите за компютри щяха да правят модерни машини.

Ама не – туризъм, туризъм, та туризъм. Че било лесно. На ни сега туризъм!

—-

Спонтанен протест – днес, 29 юни в 19:30 часа

—-

П.П.: Кметът на Царево е доволен от решението и казва, че границите на парк “Странджа” трябва да се определят точно. Междувременно общината нямало да сменя статута на земи и да дава разрешителни за строеж.

Да бе да – все едно не сме виждали и друг път да се потулва проблемът с обещания и когато дойде пак на дневен ред вече да има толкова строежи, че да няма смисъл от парк. Това черноморие с целия строителен интерес към него е проклятие за природата ни.

One thought on “Туризмът посяга на Странджа

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *