Mail.bg не струва

Първо да уточня, че отдавна съм се отказал да ползвам по-сериозно услугата на mail.bg. То не бяха недоразумения с черни списъци, то не бяха html-форматирания в текстовата част на писмата… Да, може да има html-форматиране в писма, но то се слага в отделна част, не в частта с чистия текст. Нейсе – някои неща си оправиха, други – не. Важното е, че продължават да са си калпава поща и хич не се стряскат от това.

Пиша това не защото ми пречи пряко – както казах, не използвам услугата им активно. Пиша го от възмущение. Пиша го и за да знаят хората, които имат мой стар адрес @mail.bg, че е невалиден. Да намерят новите ми координати. Вдясно тук има препратка “за мен”, там пише. ;)

Проблемът: искам да си закрия кутия в mail.bg. На кякои може да им прозвучи странно и необосновано, но за мен е важно да мога да се откажа от услуга във всеки един момент. Когато се качите в такси и решите да слезете, шофьорът не ви казва “о, чакай, още половин час – трябва да си заработя още пари!”, нали?

Положението е подобно – mail.bg твърдят, че ме имат за клиент, а аз искам да не съм. Казва ми се “изчакайте три месеца и кутията сама ще се закрие”. Но през това време не трябва да поглеждам в тая кутия. Тоест има нещо, то си работи, прави нещо, което ме засяга, но ако не поглеждам вътре, то само ще си спре. След три месеца. За какво ще се използва кутията ми през това време, кой ще пише и какво ще пише в нея – това мен не трябвало да ме интересува.

Не се прави така. Трябва да имам бутон “изтриване на кутията” или поне като се обадя и им кажа, да могат да ми я изтрият. Твърдят, че ако съм бил попълнил точен телефон в личните данни и съм им се “обадел от същия телефон”, щели да я изтрият.

Тази кутия съм я отворил много преди mail.bg изобщо да започне да събира лични данни. И когато започнаха да събират, също нямаше пряк начин за отказ от услугата – пак трябваше да чакам три месеца, да не влизам и т.н.

Затворен кръг. Балъци.

Ето кореспонденцията ми със Стефан Динев, денонощна поддръжка в mail.bg. В мрежата намерих и други оплаквания с неговото име в тях, работи 7-8 години там, така че приемам, че е достатъчно отговорен, за да го обвинявам за неудобстсвото, което ми създава. Неудобство е, защото покрай всичкия спам, който влиза в тия кутии, понякога там ми пишат хора – явно съм оставил в някой превод на софтуер точно този адрес навремето…

—-

>>> Здравейте,
>>>
>>> Моля прекратете пощенската ми сметка при вас и освободете името й.
>>> Става дума за тази поща <***skipped***@mail.bg>. Моля да я закриете,
>>> защото не мога да изчакам автоматичното закриване – хората ми пишат,
>>> аз проверявам и така автоматиката не сработва.
>>
>>Можете да закриете Вашата пощенска кутия в
>>mail.bG, като се обадите на
>>телефона за връзка с нас от телефона, който
>>сте посочили за
>>възтановяване на вашата парола. В противен
>>случай ако не влизате 3
>>(три) месеца в нея, тя автоматично се изтрива.
>
> Това не ме устройва – ако не влизам в пощата три месеца, как мога да
> съм сигурен, че в последния ден някой няма да ми напише нещо важно?
> Искам да закриете адреса, за да не се объркват хората, които ще искат
> да се свържат с мен. Да видят, че няма такъв адрес и да намерят активен адрес.
> Това писмо сега го изпращам от другаде, но предишното е изпратено от
> уеб-интерфейса на mail.bg, от моя акаунт. Ако искате – проверете.
> Не желая да се обаждам по телефон. Искам писмата до този адрес да се
> връщат с грешка.
> Нарочно писах от mail.bg предишния път, за да можете да сте сигурни,
> че пиша от собствения си акаунт.
>
> П.П.: Настройка за автоматичен отговор би ми свършила работа, ако я
> имаше, просто щях да оставя кутията три месеца. Но не намирам настройка
> за автоматичен отговор (vacancy reply)
>
> Разчитам на разбиране и съдействие. Благодаря

По този начин не може да се закрие пощенската Ви кутия. Съжалявам много, но не
мога да Ви помогна в случая. Разберете ни и нас, ние трябва да сме сигурни, че
адреса е на човека, който се обажда. А само с личен контакт може да се усети
или разбере това.

—-

“…само с личен контакт може да се усети или разбере това…” Нямам какво да добавя просто. Освен това, че поправих toppost-ването при отговорите ми и изрязах html-подписа с реклами, който е вграден в текстовата част. Не изглежда красиво, спестих го ;)

15 thoughts on “Mail.bg не струва

 1. ivan

  Mail.bg с новата си промяна станаха ужасни, преди бях доволен, но сега съм крайно РАЗОЧАРОВАН. Услугите са недостъпни за ползване и много проблеми се явяват, дори не може да отваря нови съобщения. И мисля да прекратя използването й.

 2. Иван

  Днес не мога да си вляза в пощите 3 часа, а в едната ЦЕЛИЯТ МИ INBOX липсва! Махам се, писна ми! Само Gmail!

 3. Elena

  И на мен ми изчезна целият ми инбокс от мейл.бг.
  Можете ли да ми дадете телефон, на който да се обадя, защото не намирам никакъв начин да се свържа с поддръжката на мейл.бг освен някакъв имейл адрес и се опасявам, че никога няма да ми отговорят…

  Благодаря

  Аз имам поща в гмейл и на още 3 места, но тази я ползвах за определена работа, сега изгубих доста информация…

 4. turin Post author

  Elena, съжалявам за проблемите ви с mail.bg, но вижте – през 2006г. съм написал, че вече нямам и не искам да имам нищо общо с услугата им, а вие през 2011г. ме питате за телефона на поддръжката им… ?!?!? Шом имате проблеми с някакво си сайтче, обърнете се към дадените там данни за контакт. Аз не работя за mail.bg – там има хора, които работят и им плащат пари, за да решават такива проблеми. Свържете се с тях, да си заработят заплатите.

 5. Михаил Коларов

  Здравейте! Като чета коментарите ви, май и аз трябва да очаквам проблеми с регистрацията си в mail.bg?! От вчера водя канска борба да вляза в пощата си, дори опитвах и през “забравена парола” и пак не става?! Уточнявам, че не сьм си забравил паролата, хакнат ли сьм или не, не мога да разбера. Тьрсих телефони за врьзка, имейли на вероятен технически сьстав – абсолютно нищо! Дайте ми сьвет, какво да правя или ако е вьзможно, пишете ми на имейл.

 6. turin Post author

  Не мога да ви помогна. Най-малкото са минали над 5 години, откакто съм писал публикацията. Даже бях забравил, че съществува такова нещо като мейл.бг! А съвет мога да ви дам, да – махнете се оттам! Ползвайте си пощата в gmail – щом си имате там, за какво са ви някакви неориентирани пощи в мафиотска държава?

 7. Михаил Коларов

  Съгласен съм с вас, но ме притеснява че ако съм хакнат, може да има злоупотреба, а имам и достатъчно примери за това, освен това в указателя в пощата имам достатъчно имейл адреси! Ако можете да ми дадете някакъв имейл или телефон на някакви техници, ще ви бъда благодарен, установих че при влизане през ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА където ми иска ЕГН-то ме изхвърля, което красноречиво говори, че има външна намеса!

 8. turin Post author

  Вижте най-долу вдясно на страницата им – там си пише “Помощ” и препратката води към адреса “support@mail.bg”. Пишете им на тях. Четете ги тия неща бе, хора! Не бях отварял тоя сайт наистина от години. Успех!

 9. Михаил Коларов

  Извинявайте, но аз още вчера писах на този адрес, но нямам отговор! За да влезна в коментарите, значи съм изчерпал всичките възможности, нали така!

 10. turin Post author

  Не мога да ви помогна. Нямам нищо общо с mail.bg. Като си припомням и като ви чета сега – добре, че нямам.

  Ето още контакти за тях:
  http://corp.mail.bg/index.php/kontakti/
  http://corp.mail.bg/index.php/za-mail-bg/ekip/
  адрес: 1517 София, П.К. 17
  телефон: 02/9451005
  поща на рекламен отдел: sales@mail.bg
  поща на технически отдел: webmaster@mail.bg

  Не разбирам защо мен ме питате за такива неща. Не работя в мейл.бг. Всичката тая информация е от мрежата. А пък ако искате съвет – съветът е да не ползвате mail.bg. И да преценявате много добре всеки път дали да си оставяте лични данни на уеб-компания или не. Това включва ЕГН, имена, контакт, адресник. Ако е наложително да държите или да давате такива данни, по-добре да е на голяма и известна компания, която поне има истински съпорт. А не на измисльовци от България.

  Дано това помага.

  Пазете личните си данни! Да се изнесе всичко “в облака” е примамливо, но е добре човек да се сеща, че най-сигурни са данните при него, на машината му. Не из сървъри.

 11. petia

  Здравейте, имам въпрос. Що за лудост е когато си забравиш паролата да ти искат ЕГН? Ако някой хакне сайта, може да ми навлече сума ти неприятности, ако ми има данните.

 12. ens

  Аз също имам проблем със забравена парола там. Въведох си егенето. Има опция да посочим на кой телефонен номер може да бъде изпратен и пак не позволява. Писах на отдела, получих отговор, че искат да им изпратя данните си, след което отговор от тяхна страна не получих. И какво правим, като е важна поща?! Сега как да си я възстановя изобщо?Някой ако може да помогне нека ми пише.

 13. Еми

  Тези от mail.bg са си останали в тоталитаризма. Нямат нищо ново като услуги, да не говорим за старите също неработещи…

  Нямат автоматични отговори, нямат подпис, нямат препращане, доста от глобалните пощенски сървъри дори маркират писмата от mail.bg като спам, други дори директно ги изтриват…

  Събират ненужни лични данни за да си правят вътрешна статистика и т.н… Не разбирам как КЗЛД още не се е самосезирала за това…

 14. lili

  Аз също имам проблем с mail.bg. Вчера ми хакнаха имейла, както и фейсбука свързан с имейла и в момента не мога да го възстановя защото от екипа на mail.bg не получавам никакъв отговор на имейлите, които пратих, че ми хапнат профила, нямам въведено ЕГН. Няма номер за поддръжка, няма нищо. В същото време и от фейсбук не ми съдействат много, тъй като получавам някакви абсурдни отговори. Някой може ли да ме посъветва какво да правя и дали няма друг вариант да си възстановя страия имейл и да си възстановя и фейсбук профила от там? :( :( :(

 15. sex shop

  Единствените сигурни пощи и като казвам сигурни отново е с една уговорка, че зависи от взетите предпазни мерки, са gmail и тази на ваш собствен регистриран домейн. Използвайте генерирани пароли с поне 12 символа, в които да имате поне една голяма буква, цифра и символ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *