24-30 април: седмицата без телевизия!

Тази седмица е обявена от AdBusters за седмица без телевизия. “Социални права България” обяви инициативата и у нас, като я представи на българите. Включете се и вие, включете се и изключете телевизора!

Не е толкова трудно и макар наистина да са нужни усилия да се протегне човек към червеното копче на дистанционното, облекчението след това е огромно. Както е огромен и броят на различните други неща, които се оказва, че можете да правите вкъщи след работа.

Телевизията е изостанала от съвремието ни медия. Защитете новите друпосочни свързвания на хората, като започнете да правите сами медии – като списвате свои блогове или коментирате в тези на другите хора! Във времето, когато в мрежата можем да изразим най-ясно и чисто идеите и мнението си е грешка да се толерират еднопосочни медии. Тази еднопосочност не само че може неволно да изкриви информацията, а и може да бъде тотално и безконтролно направлявана от заинтересовани властимащи. Все неща, които се случват през цялото време с всички телевизии.

Нека намалим поне малко информационния монопол на днешните телевизии! Ако такъв призив ви е близък, подкрепете тази инициатива по своя си начин!

Една седмица без телевизия – от 24-ти до 30-ти април.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *