Ново място, с нови дрешки

От днес страниците ми са преместени на yasen.lindeas.com — моля който има препратки към стария ми адрес да ги обнови.

Засега тук съдържанието е малко, всъщност единственото нещо засега е тази публикация, но смятам в близките дни да пренеса цялото съдържание от стария ми адрес тук. Всички записи в бележника, заедно с коментарите ви, както и тези във фотодневника и уики-то ще бъдат пренесени тук. Ще запазя цялата информация и при пренасянето ще проверя препратките и адресите в статии и коментари — ако има невалидни препратки, ще ги поправя, за да сочат към правилните места.

Ще се погрижа старите адреси да се достъпват и тук.

Причините да се преселя тук са много и различни. Ще разкажа за тях скоро. Освен сменен адрес, имам и нов софтуер на сайта — аз отдавна се занимавам с Drupal за изработка на сайтове на други хора и най-накрая реших да се възползвам и аз. Този нов стар мой сайт се задвижва именно от Drupal. Има много неща за дооправяне, най-вече козметики по изгледа, но тях ще ги оправял в движение.

Новата система на сайта ще ми даде повече свобода в работата ми по фотодневника. Макар да доказах, че фотодневник (а и цял личен сайт всъщност:) е възможно да се поддържа с Blosxom, в стария ми сайт започнаха да ми липсват много и различни малки неща, които за обикновен блог не са необходими, но за по-преценената и художествена визия на фотодневник са си нужни.

Уики-то също ще бъде интегрирано тук, като цялото съдържание ще преместя и ще улесня редактирането му – нещо, което спираше много хора от участие в проектите там, защото старото уики, да бъда честен, си беше трудно за работа.

И така — малко преди блогът ми да навърши три годинки се реших най-накрая на голяма промяна. Нов софтуер, с повече възможности и нова структура на сайта, която ще събира всичко под името yasen.lindeas.com.

4 thoughts on “Ново място, с нови дрешки

 1. Пейо

  Ти ми беше последния мохихакер на който беше отредена честа да ползва blosxom. А сега стана част от формопопълващото и цъкащо сплотено посредствено братство.

 2. turin Post author

  Е, пак съм си мохихакер :) В Drupal има много неща за хакване, ама много. Сега се мъча с един фотографски проект и знам – толкова сложен стана въпросният сайт, че има цели камари за хакване.
  Та няма да се откажа да пипам в кода и на Drupal – просто Blosxom с всичките му включени приставки, които ползвах, явно ядеше много памет на предишния ми хостинг. Дори имам една уморазтапяща комуникация с вездесъщия (и единствен) админ на dom.bg, която в скоро време мисля да публикувам.
  И понеже аз съм от доста време по-далечко от Perl и все използвам PHP, реших да не се тормозя повече и да мина на нещо, което да мога да си хаквам на спокойствие – Perl наистина позабравям. А пък Blosxom без приставки и без хакове е толкова прост и изчистен, че наистина не става примерно за фотодневник, където разни нещица като exif-данни, предишна/следваща снимка са подразбиращи се.

  Пейо, не ме порицавай :) Решението ми беше трудно и дълго обмисляно. Макар да преместих сайта бързо, преди все ме ядеше съмнението “ами какво ще правя с милия блосъм?” :)

 3. turin Post author

  Сега трябва да е наред – предишното беше стандартен и общ rss, който не върши работа за блога. Сложил съм отдясно линк специално за блога (мерси за бележката;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *